Recuperarea medicală în afecţiunile lombare | Sciatica.

Durerile lombare au devenit principala cauza a incapacitatii de munca

Un studiu prospectiv realizat de O.M.S., evaluând datele statistice din 187 de ţări asupra deficienţelor de sănătate legate de 291 de boli, concluzionează că durerile lombare au devenit principala cauză a incapacităţii de muncă la scară mondială, în termeni de absenteim, şi se află la originea unei treimi din cazurile de invaliditate provocate de mediul profesional.
Se apreciază că 50% dintre adulţii cu vârsta sub 45 de ani care lucrează, raportează un traumatism în zona lombară în fiecare an, iar 9,4% din populaţia lumii inclusiv copiii, suferă de lombalgii.(Global Burden of Disease Study, 2010)

Durerea de spate incepe sa fie asociata posturii defectuoase
Mai mult, studiul identifică o premisă deseori trecută cu vederea: aceea că durerea de spate nu este asociată unei alte suferinţe grave ci posturii defectuoase din timpul staţionării în picioare, pe scaun sau aplecărilor incorecte.
Zona lombară a coloanei vertebrale, alcatuită din cinci vertebre, poate fi afectată de o serie de tulburări care provoacă dureri acute sau cronice de spate.
Traumatismele minore pot cauza protruzia unei porţiuni a nucleului pulpos în spaţiul canalului vertebral. Nucleul poate comprima astfel măduva spinării şi/sau rădăcinile nervoase şi ligamentele învecinate. Deşi discul propriu-zis nu poate aluneca, această prolapsare este denumită incorect”hernie de disc”.

Simptomele pot fi:

– Durere de spate puternică şi bruscă (lumbago), durere ce survine după o activitate care a presupus îndoirea spatelui sau care se agravează la execiţiu fizic.

– Durere agravată de tuse sau strănut.

– Redoare matinală, mişcări limitate ale coloanei vertebrale.

– Înclinarea coloanei vertebrale pentru evitarea durerii în poziţie verticală/ sau în poziţie şezândă.

Ce este sciatica? 

Termenul de sciatică înseamnă durere în zona inervată de nervul sciatic, principalul nerv al membrului inferior.

Presiunea exercitată de un disc hernial pe rădăcinile nervoase poate provoca durere de-a lungul membrului inferior, însoţită de amorţeală şi slăbiciune musculara, durere care poate avea manifestări acute sau cronice.

Durerea care iradiază spre extremitatea membrului inferior nu înseamnă în mod obligatoriu că există o afectare a discului vertebral, o altă cauză poate fi o compresie a nervului femural care inervează faţa anterioară a coapsei.

Noile studii arata ca repausul prelungit incetineste vindecarea

Daca până de curând se recomanda repausul la pat pentru persoanele cu debut recent al durerii de spate, ultimele studii medicale arată ca pacientul trebuie sa se menţină cat mai mobil posibil, repausul prelungit la pat încetinind vindecarea.

Cum va putem ajuta in caz de dureri de spate?

În cadrul cabinetului artKINETIC Braşov puteţi beneficia de un program de exerciţii individuale, tehnici izometrice şi programul Williams pentru tonifierea musculaturii paravertebrale şi abdominale, stretching si masaj terapeutic.

Putem combina cu fizioterapia inovativa – terapia TECAR WINBACK pentru a ameliora semnificativ durerea, îmbunătaţi postura şi reda mobilitatea articulară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s