Recomandări pentru cel mai bun masaj after-ski

O zi la ski sau la patinaj presupune un efort fizic prelungit şi intens.

Însă după o perioadă mai lungă de repaus şi fără un antrenament minim, se poate declanșa  durerea musculară cu debut întârziat, cauzată de microtraumatisme la nivelul fibrei musculare.

Terapia TECAR, o termoterapie endogenă, a fost inclusă în spectrul de intervenții recomandate pentru o recuperare rapidă a leziunilor musculo-tendinoase la sportivi si nu numai.

Un studiu  randomizat   – pentru că vorbim de medicina bazată pe dovezi și validată științific  – a fost efectuat  pentru a evalua eficacitatea terapiei TECAR asupra acestor tipuri de durere.

Studiul a cercetat recuperarea funcțională a 60 de jucători de volei împărțiți aleatoriu în două grupuri – unul de control (fără nicio terapie) și unul experimental, căruia i s-a aplicat terapia TECAR.

Fiind evaluați în cinci momente diferite, grupul experimental a înregistrat un prag de rezistență crescută la durere, o diminuare  a durerii musculare la 24 de ore de la intervenție față de grupul de control și, cel mai interesant – sportivii din grupul experimental  revin mai repede la nivelul de performanță funcțională  într-un interval de  72 de ore.   

Studiul integral:  João Tiago Soares Sanches Samorano Pina. The Role of Tecar Therapy in the Delayed Onset Muscle Soreness and Functional Recovery: a randomized controlled trial. 2022

Cabinetul artKINETIC Brașov a pregătit un pachet de proceduri, astfel încât bucuria zăpezii să nu aibă niciun efect secundar dureros: terapia inovativă TECAR WINBACK, masaj terapeutic dedicat zonelor intens solicitate de activitățile sportive, împachetări cu prosoape calde si masaj de relaxare cu uleiuri aromatice naturale.

Programări la tel. 0724 13 83 84.

artKINETIC Brasov.

www.artkinetic.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s